ONDERHOUD

UNIEKE ONTWERPEN IN KWALITATIEF HOUT

SNELLE LEVERING DOOR-

HEEN DE HELE BENELUX

UITERST SCHERPE PRIJZEN

TIMBER DESIGN & CONSTRUCT

&

STEIGERHOUT

STEIGERHOUTMEUBILAIR

BEHANDELING EN ONDERHOUD

 

Behandeling en onderhoud van ons steigerhout.

 

Al onze steigerhouten meubelen zijn van hoge kwaliteit. Wij gebruiken dan ook uitsluitend hoogwaardige steigerhouten planken, grotendeels afkomstig uit het Waalse gewest en ter plaatse verzaagd. Het hout is geschikt om onbehandeld buiten te blijven staan, maar blootstelling aan de elementen verkort de levensduur aanzienlijk. Onbehandeld steigerhout wordt na verloop van tijd grijs, dit is perfect normaal. Ondanks het gebruik van kwalitatief en massief hout bestaat er nog altijd een kans dat het hout na verwerking nog krimp vertoont. Ook dit is perfect normaal. Steigerhout is namelijk massief vurenhout en zal altijd iets werken. Verwacht geen 100% egale oppervlakken en naadloze overgangen van plank tot plank. Kieren tot een centimeter zijn (in extreme gevallen) mogelijk. Steigerhout is een natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De planken kunnen dan iets krom gaan staan. Zie steigerhout niet als een materiaal dat zich laat zetten zoals eikenhout of ander hardhout. In steigerhout kunnen scheurtjes en kiertjes ontstaan afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Om deze werking te minimaliseren laten we de steigerplanken wel drogen in een droogkamer waardoor er een relatief laag vochtpercentage in het hout zit. Hierdoor is de werking een stuk minder dan verse planken. We doen er evenwel steeds alles aan om nette strakke meubelen te construeren.

 

Steigerhout behandelen

Om de levensduur te verlengen kunt u het beste het steigerhout (laten) behandelen met een beits speciaal voor steigerhout. Door de beitsbehandelingbeschermt u het hout tegen weersinvloeden. Wil je een waterafstotende laag voor het hout, opteer dan voor een nanocare of waxbehandeling.Deze zorgen er voor dat vuil en vloeistoffen niet tot in het hout doordringen, waardoor u de meubelen langer mooi houdt.

 

We verkopen verschillende beitsen onder eigen merknaam, speciaal samengesteld voor steigerhout. Zo kunt u bij ons een Antracietbeits, Grey Wash, White Wash, Black Wash en Old Brown Wash verkrijgen. Mocht u elders beits willen aanschaffen, hou er dan wel rekening mee dat er kleurverschillen mogelijk zijn omdat wij onze beitsen zelf mengen en samenstellen.

CONTACT

 

 

TIMBER Design & Construct

 

ADMINISTRATIE en OPHALINGEN te

9400 NINOVE

 

WERKPLAATS EN OPHALINGEN te

5575 GEDINNE

 

Tel: +32 475 60 14 47

 

Ondernemingsnummer: 067/0678/09112

BTWnr: BE 0670.678.091

KBC BE37 7360 2338 3128

VEILIG BETALEN MET: