SERVICE

UNIEKE ONTWERPEN IN KWALITATIEF HOUT

SNELLE LEVERING DOOR-

HEEN DE HELE BENELUX

UITERST SCHERPE PRIJZEN

TIMBER DESIGN & CONSTRUCT

&

STEIGERHOUT

STEIGERHOUTMEUBILAIR

BEHANDELING EN ONDERHOUD

 

Algemeen:

 

ONDERHOUDSTIPS

Om de levensduur te verlengen kunt u het beste het steigerhout behandelen met een beits speciaal voor steigerhout. Door de beitsbehandeling beschermt u het hout tegen weersinvloeden. Wil je een waterafstotende laag voor het hout, opteer dan voor een nanocare of waxbehandeling. Deze zorgen er voor dat vuil en vloeistoffen niet tot in het hout doordringen, waardoor u de meubelen langer mooi houdt.

 

We verkopen verschillende beitsen onder eigen merknaam, speciaal samengesteld voor steigerhout. Zo kunt u bij ons een Antracietbeits, Grey Wash, White Wash, Black Wash en Old Brown Wash verkrijgen. Mocht u elders beits willen aanschaffen, hou er dan wel rekening mee dat er kleurverschillen mogelijk zijn omdat wij onze beitsen zelf mengen en samenstellen.

 

Steigerhout is een mooi natuurproduct. Om het mooi te houden is een goed onderhoud echter van belang. Daarom een paar tips:

  • Plaats uw houten tuinmeubelen of tuintafel niet op een vochtige plaats. Zet uw tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Plaats het meubel iets van de grond, zodat de wind er doorheen kan. U zult merken dat uw buitenmeubilair hierdoor nog langer meegaat.
  • Een waterdichte coating voor steigerhout is niet aan te raden voor buitenmeubilair, enkel als beschermlaag op een tafelblad. Wel kunt u het hout behandelen met een beits uit ons gamma. U kan deze artikelen bij ons bestellen in verschillende kleuren, zie: Steigerhout beits
  • Plaats uw meubelen iets van de grond zodat optrekkend vocht de kwaliteit van uw meubelen minder snel aantast.
  • Beschut uw meubilair in de wintermaanden, maar dek het niet af met een plastic zeil.

 

SHOWROOM

Wij hebben een showgedeelte aan onze werkplaats in Vencimont. Deze biedt onze klanten de mogelijkheid om een aantal houten meubelen te komen bekijken. Wij zijn niet continue aanwezig in de werkplaats, daarom neemt u best eerst even contact met ons op.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

Kopen bij ons betekent kiezen voor een handgemaakt op maat gemaakt hoogwaardig product. Wij vervaardigen de meubelen zelf in onze eigen werkplaats. Wij kiezen voor kwaliteit. Punt. TIMBER levert ook de beste kwaliteit toebehoren. Gaande van meubelbeslag en schroeven over lijmen en beitsen of outdoor weersbestendige kussens voor al je steigerhouten tuinmeubelen!

Onze tuinmeubelen worden standaard voorzien van weersbestendig bevestigingsmateriaal. De meubelen worden met zorg geschaafd en/of geschuurd en vakkundig in elkaar gezet. Zo weten wij zeker dat je lang zal genieten van het steigerhouten (tuin)meubel.

Naast de alledaagse ontwerpen kan je ook beroep doen op onze creativiteit om je bij te staan bij het ontwerp van je droom outdoor keuken of hemelbed. Een tafel met ingebouwde gasbrander? Een bijpassende verlichtingsarmatuur? Een smeedijzeren onderstel? U vraagt het en wij werken het voor u uit. Wij gaan prat op onze professionele aanpak. Wens je voor het in constructie gaan een blik op hoe je meubel er zal gaan uitzien? Wij hebben de mogelijkheid en de kennis om je een 3D-ontwerp te maken, zo kan je je alvast een idee vormen hoe je creatie er zal gaan uitzien.

Wij staan voor maatwerk producten tegen een scherpe prijs! Wij doen regelmatig concurrentie onderzoek om een lage prijs te kunnen blijven garanderen.

Kiest u voor steigerhout, dan kiest u milieubewust. Steigerhouten tuinmeubelen en binnenmeubelen zijn ecologische milieuvriendelijke producten. Wij gebruiken alleen de beste nieuwe steigerplanken voor het mooiste resultaat. Wij gebruiken geen gebruikt steigerhout, omdat deze minder lang mee gaan en daar minder strak mee gewerkt kan worden.

 

CONTACTGEGEVENS

TIMBER Design & Construct

Pollarestraat 208

9400 NINOVE

Rue des côteaux 8

5575 VENCIMONT

Tel: +32 475 60 14 47

Ondernemingsnummer: 067/0678/09112

BTWnr: BE 0670.678.091

KBC BE37 7360 2338 3128

 

BESTELLEN

Is het mogelijk om telefonisch te bestellen?

Dat kan wel, maar wij prefereren een online bestelling of via mail

 

Hoe bestellen?

Alle steigerhouten meubilair wordt kant-en-klaar afgewerkt zodat u verder niets meer hoeft te doen. De meubelen worden onbewerkt (ruw, noch geschuurd, noch geschaafd) en onbehandeld gelaten (tenzij anders aangegeven of op aanvraag) zodat u ze meteen kunt beitsen en/of gebruiken! Mocht u de meubelen in hun geheel niet op de voorziene plaats krijgen, dan kunnen wij u die leveren in een gedemonteerd bouwpakket. Hou rekening met het soortelijk gewicht van steigerhout (460kg/m³ of ongeveer 3 tot 5kg/lopende meter plank)

U kunt uw bestelling online doorgeven via onze webshop of via e-mail naar sales@timber-dc.be

Na de online bestelling krijgt u een bevestigingsmail toegezonden. Er zal vervolgens contact met u opgenomen worden om te kijken naar een eventuele leverings- of afhaaldatum.

De betaling van de steigerhouten meubelen kan achteraf (na uw goedkeuring van de goederen) enkel contant worden voldaan.

 

KLANTGEGEVENS

Uw klantgegevens worden door TIMBER gebruikt om geldige facturen te maken. Tevens gebruiken wij uw e-mail of telefoonnummer om contact met u op te nemen voor administratieve of technische zaken. Uw persoonlijke gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld en zullen ONDER GEEN ENKELE OMSTANDIGHEID worden openbaar gemaakt of doorgespeeld aan derden. Wij dragen privacy hoog in het vaandel.

 

ZAKELIJKE KLANTEN

Zakelijke klanten kunnen ook bij ons terecht. Steigerhouten terrasmeubels voor uw horecazaak, vergadertafels voor uw bedrijf of steigerhouten meubels in het assortiment van uw woonwinkel? Met onze zakelijke klanten maken we graag een afspraak. We geven u deskundig advies – bij u op kantoor of in onze showroom. Wij werken met speciale projectprijzen voor grote inrichtingen of grote bestellingen. Neemt u contact met ons op!

 

ANNULATIERECHT

U heeft het recht om binnen 14 dagen alsnog af te zien van online-aankopen. U hoeft daar geen reden voor op te geven, maar wij zouden dit uiteraard wel op prijs stellen. Online beslechting van geschillen kan via het ODR-contactpunt.

 

OPVOLGING BESTELLING

Na uw bestelling krijgt u steeds een bevestiging via het e-mail dat u hebt opgegeven bij uw bestelling.

 

BETALINGEN

Voor betalingen zijn er volgende opties:

  • Voorafbetaling via PayPall
  • Voorafbetaling via bankoverschrijving. (Grote bedragen bij projecten worden vaak in twee gedeeltes via bankoverschrijvingen gedaan.)
  • Betaling bij afhaling. (Opgelet, enkel contant)
  • Betaling bij levering aan de chauffeur. (Opgelet, enkel contant)

 

Wij overhandigen steeds een factuur / leverbon, de factuur dient meteen ook als garantiebewijs.

Wij hebben alle vertrouwen in onze klanten en wij vertrouwen in een succesvolle levering van de meubelen. Daarom vragen we enkel een aanbetaling bij maatwerk of grote projecten. Op internet willen wij bekend staan als betrouwbaar bedrijf in onze branche. Daarom zijn wij ook fysiek aanwezig middels een kantoor en werkplaats. Hierdoor weet u steeds met wie u zal samenwerken.

 

LEVERINGEN

Wij hebben de mogelijkheid om de steigerhouten meubels op adres af te leveren. De hieraan verbonden kosten zijn afhankelijk van het product en het afleveradres.

 

Wij leveren tot de eerste deur op de begane grond. Uiteraard zijn wij afhankelijk van de omstandigheden en indien de situatie het toelaat, bereid de steigerhouten meubelen op de gewenste locatie te plaatsen (eventuele beschadigingen hierbij vallen onder eigen risico). Een helpende hand bij levering wordt steeds geapprecieerd. Al onze meubelen worden standaard volledig afgemonteerd geleverd. Houdt rekening bij het bestellen van de producten dat deze gemonteerd geleverd worden, binnen of in de tuin. Op verzoek kunnen wij de meubels gedemonteerd leveren. De steigerhouten meubels worden dan eerst volledig gemonteerd zodat alles voorgeschroefd is, schroeven worden meegeleverd.

 

Na het plaatsen van uw bestelling zal contact met u opgenomen worden om een afspraak te plannen voor de levering. Wij streven ernaar om u ongeveer een week voor levering mede te delen wanneer en hoelaat wij verwachten dat de chauffeur bij u is (meestal in een tijdsbestek van 2 uur). Zodoende hoeft u dus niet de hele dag op te offeren door thuis te blijven. Als de betaling nog niet is voldaan via onze webshop dan mag dit na goedkeuring contant gebeuren.

 

In sommige gevallen zullen wij voor het bezorgen een extern transport bedrijf inschakelen. Deze contacteren u een uur voor levering zodat u niet de hele dag thuis hoeft te blijven. De meubelen zullen dan mogelijk op een (euro)pallet vervoerd worden, de bezorger zal de meubelen afleveren tot waar de palletdrager dit toelaat. De betaling zal bij een transporteur in sommige gevallen iets anders geschieden, als dit het geval is zal dit tijdig gemeld worden.

 

Bent u niet tevreden over het meubel, dan kunt u dit retourneren tot 14 dagen na aankoop mits het meubel ook compleet en in dezelfde staat wordt teruggezonden dan bij levering. Dit geldt echter niet voor de speciaal op maat gemaakte meubelen, deze worden niet online verkocht maar steeds in samenspraak met de klant. Hiervoor geldt een andere regeling, wij nemen het meubel retour en zullen deze kosteloos aanpassen volgens overeenkomst en retourzenden. U kunt de meubelen retourneren:

 

NAUWKEURIGHEID

Door de aard van dit robuuste hout is maatwerk een relatief begrip. We kunnen niet millimeter-nauwkeurig te werk gaan. Mochten afmetingen heel nauwkeurig komen, bijvoorbeeld als een meubel precies in een nis moet worden geplaatst geef dit dan aan, dan kunnen wij je aangeven of dit gaat lukken of niet. Door het schaven en schuren zijn de uiteindelijke planken ook geen 20cm breed meer, dus de uiteindelijke afmetingen kunnen mogelijk afwijken van de vooraf aangegeven maten.

CONTACT

 

 

TIMBER Design & Construct

 

ADMINISTRATIE en OPHALINGEN te

9400 NINOVE

 

WERKPLAATS EN OPHALINGEN te

5575 GEDINNE

 

Tel: +32 475 60 14 47

 

Ondernemingsnummer: 067/0678/09112

BTWnr: BE 0670.678.091

KBC BE37 7360 2338 3128

VEILIG BETALEN MET: