KLEUREN

UNIEKE ONTWERPEN IN KWALITATIEF HOUT

SNELLE LEVERING DOOR-

HEEN DE HELE BENELUX

UITERST SCHERPE PRIJZEN

TIMBER DESIGN & CONSTRUCT

&

STEIGERHOUT

STEIGERHOUTMEUBILAIR

DE PLAATS

VOOR KLEURVOLLE IDEEËN

 

Je steigerhouten meubel in een mooi jasje.

 

Wij verdelen kwaliteitsvolle steigerhoutbeitsen onder eigen merknaam. Je kan kiezen uit de standaardbeitsen of ons een RAL-kleur doorspelen voor een eigen kleurtje.

Wij werken enkel met zeer kwaliteitsvolle beitsen/oliën!

In ons standaard beschikbaar kleurenpalet zijn opgenomen:

  • White Wash
  • Grey Wash
  • Antraciet Wash
  • Old Brown Wash
  • Black Wash

 

Daarnaast ook:

  • Notenhout/Mahonie
  • Dekkend wit/zwart
  • (Blank) Gevernist

 

Naast de standaardkleuren kan op aanvraag elke gewenste kleur worden aangemaakt.

Want steigerhout verven helpt jou om een meubel te creëren dat er uniek en prachtig uitziet. Wat ook leuk is, is dat het verven van steigerhout helemaal niet veel geld hoeft te kosten en door iedereen te doen is. Je hoeft echt geen schilder te zijn om steigerhout te verven, met een goede kwast of rol kom je al behoorlijk ver!

Zelf steigerhout verven

Je steigerhout meubelen kan je door ons laten beitsen of kleuren, of je kan het meubel onbehandeld laten leveren en zelf de handen uit de mouwen steken.

ONZE BEITSEN &

VERNISSEN

Extra houtbescherming NANOCARE?

 

Als extra bescherming van het meubilair raden wij steeds een NANOCAREbehandeling aan. Deze behandeling belet het indringen van vuil en vocht in poreuze materialen en stoffen. NANOCARE PROTECT beschermt tegen vorst, vertraagt verkleuring door UV- stralen en remt mos- en schimmelvorming. NANOCARE PROTECT verbetert de thermische isolatie met 30% en verlengt de levensduur van weefsels.

 

ZELF JE STEIGERHOUT

BEHANDELEN?

Werken met steigerhout kleurwashes

Washing en verouderen van steigerhout zijn op dit moment de twee verftechnieken om steigerhout te kleuren die echt populair zijn. Het voordeel van washing is dat je het eenvoudig en goedkoop zelf aanbrengen. White wash bijvoorbeeld geeft het steigerhout een verbleekte look waardoor je meubel een stuk lichter uiterlijk krijgt.

 

Verouderen van hout

Er bestaan heel wat technieken om hout kunstmatig en snel te laten verouderen. Je kan het hout eerst mechanisch verouderen door er krassen in te trekken of deukjes in te slaan. Dit kan bijvoorbeeld door een kous te vullen met bouten of schroeven, een rubberhamer of plankje met nagels doorheen te gebruiken en hiermee vervolgens de plank te bewerken. Een heel gekende en goedkope methode om het hout chemisch te verouderen is de "azijn met staalwol" methode. Stop beide componenten in een afsluitbare pot en laat de azijn zijn werk doen gedurende een volle dag. Filter daarna liefst de emulsie door een koffiefilter en breng in 1 of meerdere lagen aan. Heel effectief!

 

Craqueleren en patineren

Een andere veel gebruikte verftechniek om steigerhout te verven is patineren. Patineren geeft het steigerhout een gebruikt uiterlijk wat resulteert in een meubel met een vintage uiterlijk. Vooral in koffiebarretjes en vintage kledingzaken zie je meubels met gepatineerde verftechnieken steeds vaker voorkomen. Patineren komt vooral voor bij witte oppervlaktes, maar ook gekleurde oppervlaktes kunnen gebuikt worden om op te schilderen. Wat je ook kiest, patineren geeft het steigerhout een uniek en ruw uiterlijk waardoor je steigerhout verven middels patineren een uitstekende optie is.

Craqueleren is het aanbrengen van een verflaag met een gebarsten uiterlijk. De vernislaag geeft uiteindelijk het hout een oude uitstraling waardoor je nieuwe meubels kunt omvormen tot een meubel dat er oud uitziet maar nieuw is. Gebarsten vernis is samen met craqueleermedium een zijweg die jij kan kiezen om je steigerhout te verven. De bijzondere effecten die jij middels deze verftechniek kan aanbrengen zorgt voor een uitstraling waar je u tegen zegt.

 

Deppen of toch doorschuren?

Een relatief eenvoudige verftechniek is het doorschuren van de verflaag. Het voordeel van deze verftechniek is dat jij na het verven van het steigerhout alleen nog maar hoeft door te schuren. Wanneer je dit met de hand doet, wat ik je kan aanraden want dan kan je beter het eindresultaat beïnvloeden, kan doorschuren best zwaar zijn. Maar het resultaat mag er vaak zijn, waardoor het doorschuren van de verflaag een goed alternatief is om je steigerhout te kleuren.

Het deppen van hout is tevens een alternatief voor het steigerhout verven middels een verfwash zoals grey of white wash. Met een oude T-shirt kan je de verf zo deppen tot je het resultaat bekomt die je wenst.

 

Waar moet ik verder nog op letten bij steigerhout verven?

De keuze voor een verftechniek bij het verven van je steigerhout is misschien niet altijd even eenvoudig. Maar wat je ook kiest, je kan de volgende keer altijd voor een andere verftechniek kiezen die je misschien toch wat meer ligt. Er zijn wel wat belangrijke aspecten die jij bij het steigerhout verven niet moet vergeten.

Ten eerste is het belangrijk dat je beseft dat er verschillen zijn tussen het verven van de diverse soorten steigerhout. Ruw en gebruikt steigerhout is een stuk lastiger te verven dan geschaafd steigerhout. Vooral omdat de naden van gebruikt steigerhout soms erg diep kunnen zijn en onbereikbaar, is het verven van gebruikt steigerhout een stuk lastiger dan nieuw steigerhout.

Nieuw steigerhout is daarentegen misschien wat minder leuk om te verven wanneer jij een vintage steigerhout meubel wil creëren in tegenstelling tot oud steigerhout. Het ruwe uiterlijk van gebruikt steigerhout geeft namelijk al binnen enkele seconden het gebruikte uiterlijk van een meubel weer, iets wat veel doe-het-zelvers proberen te realiseren.

Voordat je het steigerhout gaat verven is het belangrijk dat je eerst de grondverf aanbrengt. Grondverf zorgt er namelijk voor dat het steigerhout langer goed blijft, vooral wanneer je van plan bent het steigerhout buiten te gebruiken.

CONTACT

 

 

TIMBER Design & Construct

 

ADMINISTRATIE en OPHALINGEN te

9400 NINOVE

 

WERKPLAATS EN OPHALINGEN te

5575 GEDINNE

 

Tel: +32 475 60 14 47

 

Ondernemingsnummer: 067/0678/09112

BTWnr: BE 0670.678.091

KBC BE37 7360 2338 3128

VEILIG BETALEN MET: